You are here

Hetekig készültek Kim Dzsong Nam kivégzésére

Tavaly február 13-án Malajzia nemzetközi repülőterén két nő meggyilkolta az észak-koreai diktátor féltestvérét úgy, hogy mérgező folyadékot kentek az arcára. A napokban kezdődött el a két nő és elfogott tettestársaik büntetőpere, amely meglepő részleteket tárt fel a gyilkosság előkészületeiről.

A két nő mindvégig tagadja, hogy szándékosan gyilkolt. Állításuk szerint úgy tudták, hogy egy ártalmatlan kandi kamerás átverő show műsor résztvevői.

Egyikük, az indonéz állampolgárságú Siti Aisyah védőügyvédje állítja, hogy védence már hetekkel azelőtt is részt vett a „tv-műsorban”. Repülőtéren, hotelekben és plázákban ártalmatlan folyadékot kent a meglepett férfiak arcára. A nő eredetileg egy kuala lumpuri szórakozóhelyen dolgozott. Január 5-én ott szólította meg egy maláj taxis, jól fizető munkát ajánlott egy kandi kamerás műsorban.  Másnap a taxis egy plázában bemutatta a nőt az észak-koreai Ri Dzsijunnak, aki valódi kilétét elfedve James néven mutatkozott be és japánnak adta ki magát. Az ügyvéd szerint a találkozóról fotó is készült. (Ri Dzsiju nem tudott időben elmenekülni, a rendőrség elfogta, ő az egyik gyanúsítottja a diktátor bátyjának kivégzésére létrejött összeesküvő csoportnak.)

Az indonéz nő már az első nap megtréfált három férfit egy pláza bejáratánál álló szökőkútnál. Ezért 100 dollárnyi összeget kapott. Ezt követően több „filmforgatáson” is részt vett január 6-9 között és 15-én, a napidíja 165 dollárnyi volt. Ügyvédje szerint a nő (akinek Alice néven kellett kommunikálnia Jamesszel) január 16-án 381 dollárnyi összeget kapott arra, hogy vegyen magának repülőjegyet Kambodzsába.

“Az emberek hazudhatnak, de a körülmények nem hazudnak. Azt képviseljük a bíróságon, hogy ezt a lányt átverték, aztán belehajszolták, hogy menjen a reptérre február 13-án”, nyilatkozta a védőügyvéd.

 

Doma-Mikó
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: