You are here

Hazatért a kórházi kezelésből Akihito császár

Hazatért a kórházi kezelésből Akihito császár

18 napi kórházi kezelése után Akihitó császár visszatért hivatali teendőihez. A császár tüdőgyulladással és magas lázzal került a Tokió Egyetem Kórházába november 6-án. Távollétében a koronaherceg, Naruhito intézte a hivatali ügyeket.

E hét kedden a császár és a császárné részt vettek egy ünnepségen, ahol a március 11-én, a tragédiák során életét vesztett tűzoltókra emlékeztek.

Nakano
Inter Japán Magazin

Kapcsolódó cikkek:

Akihito császárnak tüdőgyulladása van

Akihito császárnak tüdőgyulladása van

A Császári Udvari Hivatal közleménye szerint Akihito császárnak enyhe tüdőgyulladása van. Az Udvari Hivatal még korábban közölte, hogy a 77 éves uralkodó láza 39 fokra emelkedett. Értesülések szerint a láza valamelyest csökkent, de még bizonytalan, hogy a kórházból mikor térhet haza.

Hírdetés

Nakano
Inter Japán Magazin

Hírdetés

Kórházban marad Akihito császár

Kórházban marad Akihito császár

 
Továbbra is kórházban marad Akihito császár. Egyre többen aggódnak az egészségéért.

Akihito császár a Tokió Egyetem kórházába került november 6-án hörghuruttal. Eredeti terv szerint november 11-én szándékozott hazatérni, de magas láza miatt, és mert a kínzó köhögése sem csillapodott, az orvosok továbbra is bent tartják. 2003-ban sikeres prosztatarák-műtéten esett át.     

A most 77 éves uralkodó 1989-ben foglalta el helyét a krizantém-trónon. A több mint két évtized alatt egyetlen külföldről érkezett prominens vendég protokolláris üdvözléséről sem maradt el. Most mégis kénytelen volt kihagyni a közelmúltban házasodott bhutáni királyi pár, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck király és felesége tokiói fogadását.   

Japán 125. császára sokat tett hazája és a világ – főleg a szomszédos ázsiai országok – kapcsolatainak javításáért. Sokan aggodalmukat fejezték ki a népszerű uralkodó egészségéért.

Nakano
Inter Japán Magazin

Érdekelheti még:

Ajánlott bejegyzések

%d blogger ezt szereti: