You are here

Hazatért a kórházi kezelésből Akihito császár

Hazatért a kórházi kezelésből Akihito császár

18 napi kórházi kezelése után Akihitó császár visszatért hivatali teendőihez. A császár tüdőgyulladással és magas lázzal került a Tokió Egyetem Kórházába november 6-án. Távollétében a koronaherceg, Naruhito intézte a hivatali ügyeket.

E hét kedden a császár és a császárné részt vettek egy ünnepségen, ahol a március 11-én, a tragédiák során életét vesztett tűzoltókra emlékeztek.

Nakano
Inter Japán Magazin

Kapcsolódó cikkek:

Akihito császárnak tüdőgyulladása van

Akihito császárnak tüdőgyulladása van

A Császári Udvari Hivatal közleménye szerint Akihito császárnak enyhe tüdőgyulladása van. Az Udvari Hivatal még korábban közölte, hogy a 77 éves uralkodó láza 39 fokra emelkedett. Értesülések szerint a láza valamelyest csökkent, de még bizonytalan, hogy a kórházból mikor térhet haza.

Nakano
Inter Japán Magazin

Kórházban marad Akihito császár

Kórházban marad Akihito császár

 
Továbbra is kórházban marad Akihito császár. Egyre többen aggódnak az egészségéért.

Akihito császár a Tokió Egyetem kórházába került november 6-án hörghuruttal. Eredeti terv szerint november 11-én szándékozott hazatérni, de magas láza miatt, és mert a kínzó köhögése sem csillapodott, az orvosok továbbra is bent tartják. 2003-ban sikeres prosztatarák-műtéten esett át.     

A most 77 éves uralkodó 1989-ben foglalta el helyét a krizantém-trónon. A több mint két évtized alatt egyetlen külföldről érkezett prominens vendég protokolláris üdvözléséről sem maradt el. Most mégis kénytelen volt kihagyni a közelmúltban házasodott bhutáni királyi pár, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck király és felesége tokiói fogadását.   

Japán 125. császára sokat tett hazája és a világ – főleg a szomszédos ázsiai országok – kapcsolatainak javításáért. Sokan aggodalmukat fejezték ki a népszerű uralkodó egészségéért.

Nakano
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: