You are here

Hatvanezerhez közelít a japán százévesek száma

Az évben rekordot ért el, pontosan 58 820 a japán százévesek, vagy száz év felettiek száma.

A japán egészségügyi minisztérium 2014-es statisztikai jelentése szerint a japán százévesek, vagy százév felettiek száma 58 820. A rekordnak számító lélekszám 4423-al több a tavalyinál. A közel hatvanezer matuzsálemnek 87,1 százaléka nő.

A tudósok a hagyományos japán konyhával, a kalóriaszegény, de változatos étkezéssel magyarázzák magas a japán életkort.

Nakano
Inter Japán Magazin

Kapcsolódó cikkek:

A 111 éves, new yorki Alexander Imich halálával ismét japán a világ legidősebb férfija

Sokáig a Lapunkon többször szereplő, 116 éves japán, Kimura Dzsiromeon volt a világ legidősebb férfija. Tavaly nyáron bekövetkezett halála után a 111 éves Alexander Imich örökölte a címet. A New Yorkban lakó, 111 éves férfi 1903-ban született Lengyelországban, és feleségével a második világháború forgatagában települt át az Egyesült Államokba. Kérdezőknek nem tudta feltárni a hosszú élet titkát, véleménye szerint csak így alakult az élete, nem halt meg korábban.

Halálával a legidősebb férfi cím ismét visszaszáll Japánra, a 111 éves Szakari Momoi-ra, aki csak egy nappal később született Imich-nél. Attól azonban messze áll, hogy japán elődjéhez, Kimurához hasonlóan ő legyen a világ legidősebb embere. 66 nő előzi meg a megtisztelő cím elérésében. A legidősebb a 116 éves Okawa Miszao.

Kobayashi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: