You are here

Hatodik századi láva temette katona maradványaira bukkantak

Hatodik századi katona földi maradványai kerültek elő Tokiótól 110 kilométerre. A koreai páncélzatú vitézt lávafolyam temette maga alá 1400 évvel ezelőtt.

Hatodik századi páncélos katona földi maradványaira bukkantak Tokiótól 110 kilométerre, a Pompejinek nevezett lávaömlés helyszínén. A leletre Gunma megyében, Haruna hegységben a Pompeji és Herculaneum sorsára jutott területen leltek rá. Régészeti feltárás során megállapították, hogy a katona a kortól eltérően nem egy darab lemezből kovácsolt vértet viselt, hanem – valószínűleg Koreából származót, amelyet apró lapocskákból bőrszíjakkal fűztek össze.

A Gunma Régészeti Kutatási Alap szakembere, Óki Sinicsiro szerint a forró kő- és hamufolyam láttán normális ember a futásban keresne menedéket, de a katona az árral szembefordulva fogadta a halált. A Koreából származó páncél viselőjének magas rangjára vall, valamint az is, hogy nem futamodott meg. A történelmi Japánban ugyanis a magas rangúak megvetették a gyávaságot. Ám maradásának másik oka is lehetett. Felfedeztek mellette egy gyermek koponya-töredéket is. Rövidesen DNS-vizsgálatokkal fogják megállapítani, hogy ők ketten rokoni kapcsolatban álltak-e.

Nakano
Inter Japán Magazin

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: