You are here

Hárommillió jen ütheti a markát annak, aki vidékre költözik

Tokió túlnépesedése egyre nagyobb gondot okoz a japán kormánynak. A városban egy négyzetkilométerre tizenötezer ember jut. Ez nagy terheket ró a tömegközlekedésre és a betegellátásra is.

Miközben a japán nagyvárosokban egyre több ember él, a japán vidék kezd elnéptelenedni. Egyre több a megműveletlen föld, iskolákat kell bezárni, mert a falvakban már csak idős emberek élnek.

A japán kormány úgy döntött, hogy hárommillió jent ad azoknak az embereknek, akik a nagyvárosokból vidékre költöznek. Ezen felül segítenék a munkakeresést vagy éppen egy vállalkozás beindítását. Van olyan település, ahol az újonnan beköltöző lakóknak egy élő tehenet is adnak.

Egy közvélemény kutatás szerint a huszonévesek negyede boldogan ott hagyná Tokiót, a világ legsűrűbben lakott városát, mert vidéken megkapnák a közösséghez tartozás élményét.

Tokióban mindenki annyira elfoglalt, hogy nincs idő ismerkedni. A falvakban új emberekkel szeretnének megismerkedni a régóta ott lakók. Ezért a legtöbb helyen nevetségesen alacsony bérleti díjakért adnak ki lakásokat, feltéve, ha a bérlő huzamosabb ideig ott marad.

A japán kormány szeretné a kiskapukat kiküszöbölni, ezért a törvényjavaslaton még finomítanak pár helyen. 2019 év végétől viszont szeretnék életbe léptetni.

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: