You are here

Halker-KiralyTeam International Pointfighting Summer Camp, Csongrád, 2013 (Balázs Jácint beszámolója)

Csongrád, ez a csendes és nagyszerű adottságokkal rendelkező, szépséges Tisza parti kisváros látja vendégül minden nyáron, a legelszántabb pointfightereket.
A Halker KirályTeam Kick-Box Akadémia szervezésében, immáron hetedszerre került megrendezésre a nagy hírű nemzetközi edzőtábor.
Összesen 14 európai országból érkeztek harcosok, hogy a legmagasabb szakmai színvonalú edzéseken képezzék magukat.
Az Akadémia edzői gárdája, Király István VI. Danos nagymester-Szakedző, a Magyar Pointfighting Válogatott szövetségi edzőjének vezetésével, sok meglepetést tartogatott a sportolók számára. Nagy sikere volt mindkét kora reggeli oedzés pciónak, így a Kőrös-torok-hoz való 5 Km-es futásnak és az ott végzett erősítő gyakorlatoknak, valamint az ezzel egy időben választható 50 perces kick-box Cross-fitness-nek is.

Az edzőtábor szakmai struktúráját tekintve igen széleskörű volt, kezdve a kondícionális és a küzdelmi állóképességre irányuló edzésektől, a technikákon és küzdőmozgásokat javító edzéseken át, egészen a legfontosabb és leghasznosabb dimenziónak bizonyuló edzésrendszerig, a személyre szóló küzdelmi analízisig.
Mint azt a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia által fémjelzett (PFM) PointFighting Masters nevet viselő nemzetközi szemináriumunk szlogenje is mondja, : Learn How you can analyze everyone in two minutes” azaz, “Tanuld meg hogyan kell analizálni bárkit két perc alatt”.
Ez az analízis rendszer, egy olyan belső sportpszichológiai, edzéselméleti rendszerelméleti tudáson alapuló látásmód, melyben az ellenfél testbeszédéből, verseny-küzdelem előtti magatartásából, a küzdelem megkezdésekor alkalmazott technikákból, stratégiákból, edzettségéből levont következtetés-rendszer, mely az ellenfél teljes sportági analízisét hivatott felderíteni. Véleményünk szerint, ez az új rendszer tökéletes alkalmas a kick-box összes ágának a feltérképezésére.

Kétségtelen, hogy az edzőtábornak ez a legnagyobb szakmai vonzereje, hiszen a mai pointfighting rohamos fejlődésében elengedhetetlen a magas szintű mentális felkészülés és az ellenfél precíz elemzésének az ismerete.
Hogy minden résztvevő megkaphassa azt, amiért jött, Király István mester két csoportba bontotta a tábor résztvevőit, így a reggelente, délelőttönként és délutánonként is 2-2 edzésre került sor. Továbbá, a délutáni második edzések után következett a kiscsoportos analízis, amely sokszor éjszakába nyúlt, hiszen a mentális szakmai előrelépés fontosságát mindeni nagyra értékelte.
A sok edzéstől megfáradt sportolóknak igazi meglepetés volt az edzések közötti, minden napos termálfürdőzés a város saját strandján. Az egyetlen pihenőnap is aktívan telt, városnéző túra Szegedre, paintball és a közkedvelt termálfürdő gazdagította a napot. Este pedig a Pop “84” zenekar, a 80-as évek slágereit megelevenítő élő koncertjével, és a híres gulyással kedveskedtünk a vendégeinknek. A szombati napon az elmaradhatatlan háziversennyel, Grand Champion küzdelmekkel kezdődött a nap. Cadet I, Cadet II, Junior és felnőtt hölgyek, valamint Junior és felnőtt férfiak kategóriákban. Az eredményhirdetést követően a hagyományos táborzárásra került sor, a várva várt és becses, limitált példányban készült edzőtábori pólóosztásra, mely ajándékként szolgált a túlélőknek, akik fáradhatatlanul dolgozták végig az edzőtábort. A közös csapatfotóra a pólóosztás után került sor. Természetesen a pontot az i-re a Sayonara party tette, mely nélkül nem táborzárás a táborzárás. Egy nagyon jó hangulatú, a késő éjszakába nyúló bulin köszöntünk el a számos kedves sporttársunktól!

Találkozzunk 2014-ben is!

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: