You are here

Halasztás helyett egyszerűbb lett volna törölni az olimpiát

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint az általa irányított szervezet számára egyszerűbb lett volna törölni a 2020-as tokiói olimpiát.

„A NOB-nak könnyebb lett volna a játékokat „vis maiorra” („ellenállhatatlan erőt” jelent, amely az emberek számára elérhető eszközökkel nem hárítható el) hivatkozva törölni, így megkaptuk volna a biztosítási összeget. De mi azért vagyunk a NOB-ban, hogy megszervezzük az ötkarikás játékokat, és nem azért, hogy töröljük.” – idézte a német sportvezető L’Equipe-nek adott nyilatkozatát az insidethegames.biz portál.

 „A pandémia okozta válság megmutatta, hogy nagyobb szolidaritásra van szükség úgy a sportban, mint a társadalomban. Remélem, hogy ez az egész a jövőben még jobb együttműködést eredményez majd a nemzetközi szövetségek és nagy sportesemények szervezői között” – emelte ki Thomas Bach.

 A tokiói olimpia eredetileg ebben a hónapban kezdődött volna, a járvány miatt azonban példátlan módon márciusban úgy döntöttek a szervezők és a NOB, hogy egy évvel eltolják a világ legnagyobb sporteseményét.

 A közelmúltban egyre több sportoló, sportvezető és virológus fejezte ki aggodalmát, hogy vakcina nélkül még jövőre sem lehet megrendezni az olimpiát. Egy közvélemény-kutatás szerint hasonló véleményen van a japánok 77 százaléka is.

MTI korrigálva

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: