You are here

Hajnalban rajtol a maratoni futás a tokiói olimpián?

A 2020-as tokiói olimpián rendezendő maratoni futás időpontjának meghatározása sok gondot okoz a szervezőknek, akik tartanak attól, hogy 2020-ban is olyan meleg lesz Japánban, mint 2018-ban.

Orvosszakértők szerint az ideális időpont hajnali fél hat lenne a rajtra. Így elkerülhető, hogy a versenyzők vagy éppen a nézők a rekkenő forróságban hőgutát kapjanak.

Az eredeti időpont 7:30 volt, ezt lecsökkentették 7:00-ra, de a várható magas páratartalommal párosuló kánikula miatt, az 5 óra 30 perces rajtot javasolják a rendezőknek az orvosok.

Nagasima Kimijuki, a Japán Orvosszövetség részéről kiemelte, ha a hőguta kockázata magas a futóknál és a nézőknél is, akkor a mentőszolgálatok is hirtelen le lesznek terhelve. Komoly fennakadások lehetnek miatta a betegellátásban és az egészségügyi intézmények működésében.

Ozaki Haruo, a Japán Orvosszövetség elnöke szorgalmazta, hogy az Orvosszövetség és az Olimpia Szervezőbizottsága újra üljön le tárgyalni az időpontról.

Az atlétikai világbajnokságot 2019-ben Katarban rendezik meg. Itt is problémákat okoz a küzdelem a hőséggel, ezért ott a maratoni futást éjszaka bonyolítják le.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: