You are here

Gregor László: Vajdasági mesterektől tanulhattak az egriek

Az idén 15 éves egri Shotokan Karate Közhasznú Önvédelmi Sportegyesület (SKKSE) szemináriumán a Vajdaságból és a Viharsarokból érkezett harcművészek emelték a színvonalat.

„Egy jó harcosnak minden helyzetre fel kell készülnie” – vallja a 6. danos sihan Gregor László. A Nippon Seibukan Akadémia Magyarországi Egyesület hazai vezetője a karate elemei között nem túl gyakori földharc gyakorlásával vitt üde színfoltot az egri Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola tornatermében lebonyolított rendezvény programjába.

A békéscsabai mester elvét követve minden edzés részeként a megtanult technikák alkalmazását önvédelmi gyakorlatokban is el kellett sajátítani a tábor résztvevőinek. A tanulni vágyók között az egri és környékbeli karatékákon kívül érkeztek feketeöves és alacsonyabb fokozatú tanítványok Békéscsabáról és sensei Horváth László mester irányításával Gyuláról is.

Az edzéseken a fő hangsúlyt az alapgyakorlatok túl a formagyakorlatokra és küzdelemre helyezték méghozzá neves szakemberek előtt. A honi karate társadalomban jól ismert shihan Kesic Bogdan 8. danos nagymester és segítője, az 5. danos sensei Goran Samolovac a nagybecskereki Banatsky Cvet Karate Klub vezetőedzőjeként, sensei Csuhaj László 5. danos mester pedig az SKKSE technikai vezetőjeként tartott tréningeket.

Sihan Kesic Bogdan egykor sokat segített a karate magyarországi elterjesztésben, s most is aktív a kapcsolata az egri, a gyulai és békéscsabai harcművészekkel. Visszajáró, kedves vendég, aki régóta szakmai és baráti kapcsolatot ápol Csuhaj Lászlóval és csapatával.

A szeminárium keretében a négy vezető mesterből álló dan kollégium előtt, két órát meghaladó időtartamban 1. dan mester fokozatot szerzett Csuhaj Barbara, az egri egyesület vezetője. A vajdasági mesterek és a helyi vezetők Rázsi Botond alpolgármester társaságában az egyesület nemzetközi kapcsolatairól, eredményeiről és jövőbeni terveiről folytattak megbeszélést.

Az SKKSE meghívást kapott a Szerbiában májusban sorra kerülő versenyre és egy júliusi edzőtáborban való részvételre. Az egri egylet idén további rendezvényeket és szakmai táborokat tervez, amelyek között szerepelnek hagyományosnak számító események is.

Bódi Csaba cikke.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: