You are here

Gregor László: Önvédelmi Bemutató a Kazinczyban!

Ovis Napot tartottak Békéscsabán, a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában. A napnak az a lényege, hogy a leeendő elsősöknek és szüleiknek bemutassák az iskolát, minél többen válasszák ezt az oktatási intézményt.
A megnyitó során bemutatókra is sor került. Szeleczki Erzsébet igazgató asszony köszöntő szavai után önvédelmi bemutatót tekinthettek meg a nagy számban megjelenő érdeklődők .Az iskolában második éve a délelőtti tanóra keretében zajlik az önvédelmi-harcművészeti oktatás a Nippon Seibukan Akadémia Magyarországi Egyesületének szakmai felügyelete és tanmenete alapján. Shihan Gregor László VI.DAN, a z egyesület elnöke, aki egyben a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi vezetője is, tíz osztályban (az összes C és D osztály) oktat önvédelmet heti egy tanóra keretben. Péntek délután pedig dupla órás tehetséggondozó szakkör alatt gyakorolhatnak a tagozatos osztályok érdeklődő tagjai. Mi fér bele ebbe a nem olyan sok időkeretbe? Esések, ütések, rúgások, lefogásból, fojtásból szabadulás – ez mind a tananyag része. A bátor vállalkozók goshin-jitsu házibajnokságon is lemérhetik a megszerzett tudásukat. Természetesen az elméletre is jut idő, hiszen az utcai veszélyek elkerülése, a jogos védelem alkalmazása – természetesen a gyerekek életkori sajátosságainak figyelembe vételével- a mindennapi élet problémáit is kezelni szeretné.
Az oktatás során a japán harcművész kultúra elemeibe is betekintést kapnak a tanulók. Mivel a Kyoto központú Nippon Seibukan Akadémia az Össz-Japán Harcművész Szövetség ,- Zen Nihon Budo Renmei – egyik legpatinásabb tagja, ezeket az órákat a japán harcművész mentalitás és fegyelemi követelmények betartása jellemzi. Ha az elsős-másodikos osztályok találkoznak edzőjükkel, csak úgy zeng a folyosó az OSSZ! köszönéstől. Mindenki annyira várhatja el az életben, hogy komolyan vegyék, amennyire először saját magát veszi komolyan. A békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskolában pedig az önvédelem és harcművészet oktatását komolyan veszik!

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: