You are here

Gregor László: Demonstrációs Nap Kondoroson!

A Kondi Alapítvány, a Békés Megyei Harcművész Szövetség és a Kondorosi Kick-box Klub a híres Kondorosi csárda melletti füves téren rendezte meg hagyományos, a harcművészek, irányzatok és klubok közötti barátságot elmélyítő harcművész edzésnapját, az un. Demonstrációs Napot. Idén két napon keresztül sportolhattak az érdeklődők.

Már az első nap is eredményes volt, amelyen több, mint 150 résztvevő teljesítette a Kondoros környéki túraútvonalat, zömében kerékpáron. Ezt a napot a község polgármester, Dankó Béla országgyűlési képviselő nyitotta meg. A második napon, a Demonstrációs Napon Kozsuch Kornél alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Haba József IV.DAN tartotta a bemelegítést, majd a hétszeres világbajnok, nyolcszoros Európa-bajnok Debreczeni Dezső V.DAN tartott kick-boksz edzést.

A második részben a WTF taekwon-do rúgástechnikáit gyakorolhatták a résztvevők Szedoglavits Alajos II.DAN (Békéscsabai Lakótelepi SE) vezetésével, kipróbálva a célpontokra rúgás fortélyait. Teljesen más természetű mozgásanyagot és filozófiát jelentett Dobóvári Erik II.DAN aikido edzése, a hol az izületek is igénybe lettek véve. Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a résztvevőket, hiszen ez a verőfényes, de nem túl meleg idő is pártfogolta a gyakorlókat. Ezután ebédszünet következett. A gondos szervezők az ebéd lehetőségét is biztosították a patinás csárdában. A délután Lévai Péter 3.fokozatú kung-fu mester változatos, játékos elemekkel tűzdelt edzésével kezdődött. Utána Gregor László VI.DAN önvédelmi edzésén a több ember elleni küzdelem is terítékre került. A Demonstrációs Nap hatodik, utolsó edzését az a Lovász György V.DAN tartotta, a ki az SKI Hungary magyarországi szervezetének elnöke, s aki ezért az edzéstartásért indult haza korábban az SKI országos táborából, amiért külön köszönet illeti.

Egy nagyon tartalmas, hasznos, a a célját elérő demonstrációs Nappal zárták az első félévet Békés megye harcművészei. A jó hangulatot, a résztvevők véleményét fejezte ki az a taps az edzések végén, amely megillette az edzéstartókat. A Demonstrációs Napnak tehát van létjogosultsága, s a jövőben is megrendezésre kerül majd.
A rendezvény támogatói voltak: KONDI Kondorosi Ifjúságért Közhasznú Alapítvány.
Opivill Kft, Magyar Arany Bt, Kondoros Önkormányzata, Litauszki László vállalkozó, Békés Megyei Harcművész Szövetség, Nippon Seibukan Akadémia Magyarországi Egyesülete

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: