You are here

Francia hadihajó a Japán-tengeren

francia

Nemzetközi hadgyakorlatra Japánba érkezett a francia Mistral helikopterhordozó.

Az amerikai Carl Vinson amerikai repülőgép-hordozó vezette hadihajóraj közös hadgyakorlatot tartott japán hadihajókkal. Hozzájuk fog csatlakozni a francia Mistral helikopterhordozó, és Dél-Korea hadiflottája is, hogy elkezdjék többnemzetiségű hadgyakorlatukat. A francia hadihajó fedélzetén 35 harci helikopter mellett páncélosok is lehetnek.

tengerész

A Koreai-félsziget közelében tartandó bemutató minden valószínűség szerint Phenjanra szándékozik nyomást gyakorolni. A poszt-kommunista észak-koreai rezsim az utóbbi hetekben atomcsapással fenyegette Japánt, Dél-Koreát és az Amerikai Egyesült Államokat. Fenyegetéseiből még a távoli Ausztráliának is jutott.

Ezt követően Észak-Korea körül „megfagyott a levegő”, de a több évtizedes elszigeteltségben élő sztálinista országnak már rutinja van a kirekesztettségből. Ám, most úgy tűnik, a szövetségeseknek végleg elegük van az atombombával rendelkező mini ország fenyegetéseiből, közösen lépnek fel ellene. Remélik, belátja, hogy ennyi országot – főleg, ha közülük többen szintén rendelkeznek atombombával – nem ajánlatos provokálni.

A Koreai-félsziget körül háború előtti hangulat van.

 

Tanaka
Inter Japán Magazin

 

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: