You are here

Fontos a közönség az olimpián

  A szervezőbizottság elnöke idegenkedik attól a gondolattól, hogy a koronavírus-járvány miatt esetleg nézők nélkül rendezzék meg egy év múlva az elhalasztott tokiói nyári olimpiát.

    Mori Josiro, Japán korábbi miniszterelnöke szerint amennyiben lehetséges, már azt is el kellene kerülni, hogy a helyszíni szurkolók számát csökkentsék, mert létfontosságú, hogy ott legyenek a lelátókon. Ezzel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének múlt heti kijelentésére reagált, miszerint szükség esetén korlátozhatják a nézők beengedését.

Mori szerint szinte az egész országot megmozgatják a sportesemények és az érdeklődőket nem szabad nehéz helyzetbe hozni egy ilyen döntéssel és bízik benne, hogy Bach kijelentése csak “a legrosszabb forgatókönyvre” vonatkozott.
A szervezők a kormánnyal és a tokiói kormányzósággal együttműködve szeptemberre több lehetséges lebonyolítási forgatókönyvet dolgoznak ki.

Muto Tosiro, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója szerdán azt nyilatkozott, arra készülnek, hogy akkor is megrendezik az olimpiát, ha a koronavírus-helyzet alapvetően nem javul addig.

MTI korrigálva

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: