You are here

Földkörüli pályán a japán kém-műhold

Földkörüli pályán a japán kém-műhold

Nemzetbiztonsági okokból, radarrendszerének erősítésére Japán kém-műholdat bocsátott az űrbe.

 

Nemzetbiztonsági okokból, radarrendszerének erősítésére Japán kém-műholdat bocsátott az űrbe. Nem titkolt oka ennek a Szigetország felé irányuló észak-koreai rakétafenyegetés. Észak-Korea évtizedek óta fenyegeti szomszédját folyamatosan korszerűsödő rakétáival. A két ország kapcsolatában mérföldkőnek számít 2009 áprilisa, amikor egy űrhajókísérletnek beharangozott észak-koreai rakéta átrepült Japán felett.  

Az Optical-4 nevű kémműhold nagyfelbontású űrfelvételekkel az észak-koreai rakétafenyegetésről fog adatokat gyűjteni. Szeptember 23-i startját háromszor is elhalasztották műszaki okok és a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt.

 

 

/Japan Today nyomán/
Inter Japán Magazin

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:
http://interjapanmagazin.com/kiberhaboru-a-japan-vedelem-ellen

Kíberháború a japán védelem ellen

Ismeretlen hackerek behatoltak a legnagyobb japán nehézipari vállalat, a Mitsubishi Heavy Industries 80 szerverébe és a számítógépeibe, ahonnan atomipari-, űr- és katonai projekteket lophattak.

 

Ismeretlen hacker csoport behatolt a legnagyobb japán nehézipari vállalat, a Mitsubishi Heavy Industries 80 szerverébe és számtalan számítógépébe. A behatolást külön erre a célra kifejlesztett vírusokkal végezték, amelyek egyben a keresés és az adatlopás nyomait is.

A történtek igen érzékenyen érintették a legnagyobb japán nehézipari vállalatot, tekintve, hogy adatbázisából atomipari-, űrkutatási- és katonai projektek titkos adatai kerülhettek illetéktelen kezekbe.

H-guchi
Inter Japán Magazin

http://interjapanmagazin.com/del-korea-tamaszpontot-letesit-a-japannal-vitatott-sziget-mellett

Dél-Korea támaszpontot létesít a Japánnal vitatott sziget mellett

 

Dél-Korea katonai támaszpontot létesít a felségvizein található Dokdó sziget mellett, amelyet Japán Takesima néven szintén magáénak vall. 

Dél-Korea tengeri határán belül fekszik a vitatott kis sziget, Dokdó, amelyre a japánok Takesima néven igényt tartanak. A vitatott kis szigeten Dél-Korea jelenleg csak egy rendőrőrsöt tart fenn, azonban a japán követelésektől veszélyezve érezvén azt 2012-ben a közeli Ullung szigeten haditengerészeti támaszpont kiépítésébe kezd.

A torpedórombolók és egy 14 ezer tonnás kétéltű helikopter-hordozó befogadására képes támaszpontról konfliktus esetén a szigetet egy és negyedóra alatt érhetik el, míg a japánoknak ehhez több mint három órára lenne szükségük. A támaszpont befejezése 2015-re van előirányozva.

Inter Japán Magazin

 

Kapcsolódó cikkek:

Japán a Dél-kínai-tenger békéltetője

http://interjapanmagazin.com/elfogtak-a-sony-szerverek-hackeret-3

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: