You are here

Férjhez megy Mako hercegnő

Mako-hercegnő

A császári pár legidősebb unokája, Aksino herceg és Kiko hercegnő leánya, Mako hercegnő hivatalosan is bejelentette, hogy férjhez megy. A házassággal kikerül a császári családból és elveszíti hercegnői rangját.

      A 25 éves Mako hercegnő hivatalosan is bejelentette, hogy frigyre lép Komuro Kei ügyvédbojtárral. A szintén 25 éves fiatalember egy ügyvédi irodában dolgozik és közben a Hitocubasi Egyetemen üzleti jogot tanul. Mivel közember, házasságukkal Mako hercegnő kikerül a császári családból, elveszíti hercegnői rangját és az azzal járó kiváltságokat.

Mako hercegnő

A két fiatal öt évvel ezelőtt, a tokiói Nemzetközi Keresztény Egyetemen találkozott, ahol mindketten diplomáztak. Az óta tartják a kapcsolatot. A hercegnő szülei, Aksino herceg és Kiko hercegnő beleegyezését adta a két fiatal házasságába, ügyszintén a nagyszülők, Akihito császár és Micsiko császárné is.

      Mako hercegnő házassági szándékát ez év júliusában szándékoztak bejelenteni, ám az országot pusztító árvizek miatt a kihirdetést elnapolták. A frigyre jövő év őszén kerül sor, feltehetően az előtt, hogy a császár lemond a trónról. A 83 éves uralkodó egészségi állapota szükségessé teszi a pihenést, ezért a japán kormány jóváhagyásával uralkodásának harmincadik esztendejével lemondhat a trónról, ahol idősebbik fia, Naruhito herceg trónörökös követi.

Nakano
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: