You are here

Felfedezték Japánt a román bűnözők

„A bank előtt arcul ütötték áldozatukat és elmenekültek a százmillió forintnyi zsákmánnyal.” Rablással gyanúsít két román férfit a japán rendőrség.

Félő, hogy a Japánba beszivárgó román bűnözésnek csak nyitánya volt a tavaj februári kegyetlen késes gyilkosság. Akkor Tokióban egy 17 éves román fiú és hasonló korú japán társa az éjszakai utcán megölt és kirabolt egy fiatal japán lányt. Román követőiket a két fiú életfogytiglani börtönbüntetése sem rettenti el attól, hogy a közbiztonságára büszke országba balkáni módszerekkel próbálkozzanak.

A japán rendőrség értesítése szerint áprilisban két külföldi arcul ütött egy bankból kilépő 63 esztendős férfit, kiragadta a kezéből a készpénzzel telt szatyrát és a mintegy százmillió forintnyi zsákmányával elmenekült. A térfigyelő kamerák felvételei alapján a bűnüldöző szervek egy 25 és egy 27 éves román férfit gyanúsít, akik hevesen tagadnak. A bizonyítási eljárás még folyamatban van. Egyikük további bűntény gyanúsítottja is. A rendőrség szerint augusztusban összesen 6 millió forintértékben egy tokiói zálogházból ellopott négy különösen értékes órát.

A Japánban élő külföldiek közösséget felháborítja a román bűnözők nemkívánatos beszivárgása.

H-guchi
Inter Japán Magazin

Kapcsolódó cikkek:

Életfogytiglan a Tokióban gyilkoló román fiúnak


Tokió nem Románia, itt senki nem gyilkolhat büntetlenül! Örökre rács mögé került a 17 éves román gyilkos.

Életfogytiglan letöltendő börtönbüntetést kapott a (tette elkövetésekor 17 éves) román fiú és hasonló korú japán társa, akik tavaly februárban késsel meggyilkoltak egy 22 éves japán lányt. A gyilkosság módja nagy megdöbbenést és felháborodást keltett az országban. A két fiatal, miután szerencsejátékon majdnem minden pénzét elvesztette, elhatározta, hogy kirabol valakit. Kesztyűt és kést vásároltak, majd egy éjjel-nappali boltból kilépő lányt követtek. Egy sötét, kihalt utcán hirtelen lerohanták és több késszúrással könyörtelenül megölték. A haldokló áldozat pénztárcájában azonban csak csekély összeget találtak. A lány szűkösen élt, részmunkaidős fizetéséből fedezte a megélhetését és szakmunkástanulói tandíját. Japánban szinte példátlan az ilyen kegyetlen, értelmetlen gyilkosság. Az itt élő, kisszámú külföldi közösségből pedig – lapunk értesülése szerint – az utóbbi évtizedben nem került ki gyilkos.

A rendőrség a bűneset után három órával elfogta az egyéb bűncselekmények miatt már körözött 17 éves román fiút. Japán társa az ellene induló hajtóvadászat hírére néhány nappal később feladta magát. A román fiú, akinek kiskorára való tekintettel nem tudhatjuk a nevét, a bíróságon azzal védekezett, hogy nem ölni, csak rabolni akart. A bíró ezt a kórboncnok szakvéleményre hivatkozva elutasította. Az orvos leszögezte, hogy a szúrások olyan nagy erővel történtek, hogy az elkövetők célja csakis a lány életének szándékos kioltása lehetett. A bíróság azt is súlyosbító körülménynek vette, hogy a fiúk tettüket előre kitervelték, ahhoz fegyver vásároltak. Súlyosbító körülménynek számított az is, hogy aljas indokból elkövetett tettükhöz maguknál gyengébb, védekezésre képtelen áldozatot választottak. A bíróság mindkettejüket életfogytig tartó börtönbüntetéssel sújtotta.

Nakano
Inter Japán Magazin

Hírdetés

Kapcsolódó cikkek:

Hírdetés

17 éves román rablógyilkos Tokióban

17 éves román rablógyilkos Tokióban

Tokióban egy 17 éves román fiú és egy hasonló korú japán társa késsel megölt és kirabolt egy 22 éves japán lányt. A rendőrség a román rablógyilkost rövidesen elfogta, a társa szökésben van.

Tokió Kichijoji negyedében február 28-án hajnal 1:30 órakor két fiatal férfi késsel hátba szúrt egy hazafelé igyekvő fiatal japán lányt. A gyilkosságról egy szemtanú értesítette a rendőrséget. A forró nyomon, nagy rendőri erőkkel induló nyomozás a színhelytől 200 méterre rövidesen felfedezte az áldozat kézitáskáját, amelyből hiányzott a pénztárcája és a hitelkártyája. A gyilkosság után alig három órával már kattant a bilincs az egyik rablógyilkos kezén. A kichijoji-i állomásnál a rendőrautó láttán futásnak eredt egy külföldi fiatal férfi, akit rövid üldözéssel elfogtak. Mint kiderült, más bűnügyben keresi a rendőrség, ezért letartóztatták, még mielőtt összefüggésbe hozták volna a rablógyilkossággal.

Tavaly az egyik internet-kávézóban több pénzlopás történt. Az egyik dolgozó emlékezett, hogy ezekben az időpontokban mindig feltűnt náluk egy „különös külföldi fiatal”. A rendőrség novemberben ismeretlen tettes ellen indította meg a nyomozást, ám az egyre szűkülő körben mindinkább a román fiatalemberre terelődött a gyanú. A 17 éves fiú decembertől már nem mert hazatérni a családjához. Éjszakánként olyan internet-kávézókban húzta meg magát, ahol a fülkékben aludni is lehet.

A kérdéses éjszakán 18 éves japán tettestársával egy játékteremben pacsinkóztak. (Pacsinko, vagyis csúzli a neve, a férfiak körében közkedvelt szerencsejáték-gépnek.) A két fiatal az anyagiakból kifogyva elhatározta, hogy rabolásból szerez pénzt. Kesztyűt és kést vásároltak, majd egy keskeny utcán ötletszerűen kiválasztottak egy védtelennek látszó fiatal lányt, és hátulról rátámadtak.

A 22 éves Jamada Arisza kozmetikusnak készült. Aomori megyéből költözött a japán fővárosba, hogy egy kozmetikai szakiskolában képzettséget szerezzen. Mivel a családja nem jómódú, tandíjának és megélhetésének biztosítására Tokióban részmunkaidős munkát vállalt. Egy hosszú nap után éppen az éjjel-nappali boltból indult haza, amikor hátulról a végzetes szúrások érték. A kórházban már hiába küzdöttek az életéért.

A letartóztatott lévő román fiatal az első kihallgatáson a társára vallott. Állította, csak a japán fiú szúrt, akinek nevét sem ismeri, s akivel ellenkező irányba menekültek a gyilkosság után. Később módosított a vallomásán, s az szerint mindketten szúrtak.

Kichijoji eddig a japán főváros egyik legbiztonságosabb területének számított, ahol kevés a bűnözés. Az egyelőre név nélküli román elkövetőt a japán újságok jobban értesült kommentelői gypsy (cigány) néven emlegetik.

Nakano
Inter Japán Magazin

Érdekelheti még:

Ajánlott bejegyzések

%d blogger ezt szereti: