You are here

Express hír! Kitört az Ontake-vulkán!

A mai napon 11 óra után kitört az Ontake-vulkán! Halálos áldozatról, sebesültekről és hegyen rekedt 250 kirándulóról kaptunk jelentést.

A mai napon Közép-Japánban hamut és kisebb köveket lövellve a levegőbe kitört az Ontake-tűzhányó. A Tokiótól kb. 200 km-re fekvő, 3067 méter magas Ontake hegy ősszel a turisták kedvelt kirándulóhelye. A kitörés következtében egy nő meghalt, hetvenen megsérültek, közülük harmincat súlyos állapotban szállítottak kórházba. Tíz sebesült állapota válságos. A további hírek hét eltűnt személyről szólnak, és becslések szerint mintegy 250 fő rekedt a hegyen. Ők különböző turista-kunyhókban húzták meg magukat. Mentésük a sűrű vulkáni hamu és a hulló kövek miatt körülményes. Lávaömlés nem tapasztalható.
Az amerikai útjáról visszatérő kormányfő, Abe Shinzó utasítást adott a helyen rekedtek azonnali kimentésére. A folyamatosan szálló hamu Nagano és Gifu megye közeli településeit veszélyezteti. A vulkánkitörés miatt menetrendszerű repülőjáratot nem kellett törölni, de egyes repülőgépek útvonalát módosítani kellett.

Nakano
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: