You are here

EXPRESSZ HÍR! Atombombát tesztelt Észak-Korea

Névtelen

Kína és Dél-Korea bejelentette, hogy 5,6-6,3 erősségű földrengést észleltek. A két ország vezetői és védelmi miniszterei szerint Észak-Korea atombomba-tesztbe kezdett.

Kim Dzsong Un megtekinti a hidrogénbombát. A fényképet a KCNA, Észak-Korea Központi Hírügynöksége (Korean Central News Agency) tette közzé a mai nap.

A mai napon több, 5,6-6,3 erősségű földrengés rázta meg a Koreai-félszigetet és környékét. Nyolc perccel az első rengés után újabb, 4,6 erősségű rengést mértek. A földmozgások okát mind Dél-Korea és Kína vezetői és védelmi miniszterei abban látják, hogy Észak-Korea atombombák tesztelésébe kezdett Kim Cshek városnál.

_97594314_hi041335910
Egyre fokozódó nemzetközi veszélyt jelent az Észak-Koreából kiinduló atomfenyegetés

A kínai szeizmológiai intézet mérései szerint nukleáris robbanásra utal, hogy a rengéseket kiváltó okot nem a mélyben, hanem a földfelszín felett tapasztalták.

Kim Dzsong Un a mai napon bejelentette, hogy minden eddiginél pusztítóbb erejű hidrogénbombát sikerült kifejleszteniük, amelyet interkontinentális ballisztikus rakétákra tudnak szerelni. Ha a hír valós, akkor mától a posztkommunista mini diktatúra bármelyik országot el tudja érni atombombáival.

 

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: