You are here

Észak-Koreába utazott Inoki

inoki

Antonio Inoki politikus Észak-Koreába látogatott a kommunista rezsim alapításának 68-dik évfordulójára. Nem hivatalos látogatásán különféle kormánypolitikusokkal tárgyal.

Antonio Inoki, a pankrátorból lett parlamenti képviselő, szombaton találkozott Ri Su Yong-gal, Észak-Korea külügyi kapcsolatokért felelős fődiplomatájával. A találkozóra egy nappal azután került sor, hogy Észak-Korea végrehajtotta ötödik nukleáris tesztjét. Inoki látogatása a kommunista ország alapításának 68. évfordulójával van összefüggésben, és a fő célja a sportkapcsolatok erősítése.

Ri az észak-koreai vezető, Kim Jong Un egyik bizalmasa.

A 73 éves Inoki utazása előtt jelezte, hogy a kommunista Koreában különböző kormányhivatalnokokkal fog találkozni. Mint mondotta, nem a japán kormány képviseletében.

Annak ellenére, hogy Tokiónak és Phenjannak soha nem voltak diplomáciai kapcsolatai, Inoki számtalanszor járt Észak-Koreában, és szerteágazó kapcsolatolat alakított ki.

Az 1945-ben született Inoki fiatalon a Zen Nihon Prowrest egyesület pankrátora lett, majd onnan kiválva megalapította saját egyesületét, a Shin Shin Nihon Prowrestet. 1989-ben neves sportolók támogatásával került be a japán parlamentbe. Ez után átállt a Dzsimin-Tó kormánypártba.

Nakano
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: