You are here

Észak-Korea mégis fellőtte a rakétát – ezután Los Angelest is elérhetik

Újabb sikert könyvelhet el az atombombával rendelkező mini-kommunista állam. Saját műholdja van, és rakétáival Los Angelest is elérheti.

A félrevezető nyilatkozataival a világot megtévesztő kommunista mini-állam ma reggel föld körüli pályára állította saját műholdját. Az ehhez szükséges interkontinentális hordozórakéta megalkotásához több sikertelen kísérlet vezetett. A legutóbbinál mindössze egy percnyi repülés után a rakéta a tengerbe hullott. Az újabb kilövés ellen nemzetközi tiltakozás bontakozott ki, mire Phenjan jelezte, hogy technikai problémák miatt két nappal eltolja a végrehajtás lehetséges időpontját. Kijelentésének valódiságát igazolni látszottak a nemzetközi jelentések, melyek szerint a rakétát le is szerelték a kilövőállásról.

Ma reggel meglepetésként taglózta az érintett országokat a hír, hogy Észak-Korea kilőtte a rakétát, amellyel föld körüli pályára állított egy mesterséges holdat. A rakéta átrepült a Japán déli részén fekvő Okinava szigetek fölött, de a japán védelmi erők nem lőtték le.

A japán kormány „mélységes sajnálkozását” fejezte ki az eset miatt, és az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását kérte. A tízezer kilométer hatótávolságú Unha-3 rakéta, amely elvileg atombomba szállítására is képes, elérheti az Egyesült Államok nyugati parti városait, így Los Angelest is. Susan Rice, az USA ENSZ-nagykövete kijelentette, hogy az esetnek „komoly következményei” lesznek.

Nakano
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: