You are here

Eltőzsdézte 2,5 milliárd forintnyi örökégét a kyotói fekete özvegy

Clipboard01

Bűnügy a javából! Valószínűleg 10 férfit ölt meg, 2,5 milliárd forintot örökölt, még sincs egy vasa sem. Kyotóban elkezdődött a „fekete özvegy” pere.

    Nagy port vert fel a 70 éves Kaheki Csiszako büntetőpere. A fekete özvegynek is titulált nő négy gyilkosságot vallott be, ám a nyomozók szerint valójában tíz férfi haláláért felelős.

    Az ügyészség hivatalosan négy férj, élettárs illetve udvarló meggyilkolásával vádolja, ám a nyomozó szervek további hat lehetséges áldozatot is felderítettek. A nő ciánnal mérgezte meg a partnereit, és a holtaktól összesen 1 milliárd yent (mintegy 2,5 milliárd forintot) örökölt. A gyilkosságokkal szerzett fergeteges vagyont azonban nem tudta megtartani, az egész elúszott a tőzsdeszenvedélye miatt.

    A nő jó módban élt első férjével, aki 54 éves korában elhalálozott. Az örökségül maradt cég csődbe jutott, s az özvegy a megszokott életstílus tartásához házasságközvetítő hivatalokon keresztül 10 millió yen (25 millió Ft.) jövedelmű férfiakat keresett. Ismerkedett, házasodott, gyilkolt és örökölt. Legutóbbi férje a házasságkötést követően egy hónap múlva halt meg.

    A 2014-ben letartóztatott asszony a nyomozás során elismerte négy partnerének megmérgezését, de ezeket a vallomásokat később ügyvédje – a nő szenilitására hivatkozva – visszavonta.

    Nagy érdeklődés kíséri az ősi fővárosban kezdődő pert. Az első tárgyalás megtekintéséhez 600 érdeklődő állt sorba jegyért. Döntés várhatóan novemberben születik.

    Büntetése a japán törvények szerint halál is lehet. A japán halálsoron sokan évek óta várnak a kivégzésükre.

Kobayasahi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: