You are here

Első helyen a Suzuki

Lezajlott a 2019-es Világ Év Autója győzteseinek kihirdetése. Az eredményhirdetésre április 17-én, a New York-i Nemzetközi Autókiállításon került sor. Az idei legújabb Suzuki Jimny első helyen végzett a Világ Év Városi Autója kategóriában.

A Világ Év Autója egy díj, amit már több mint 10 éve nyerhet el az arra legalkalmasabb autó. 24 ország, 82 autós szakújságírója bírálja az autókat. Több kategóriában is osztanak ki ilyet, mint például a Világ Év Városi; – Zöld; – Luxus Autója.

A Suzuki az egyetlen márka, mely már 3 éve a világ legjobb városi autók dobogósai között szerepel. A Genfi Autószalon közzététele szerint, a Jimny nem csak a Városi autó, hanem a Dizájn kategória dobogósai között is ott szerepelt.

A vállalat elnöke,  Suzuki Toshihiro megtiszteltetésnek tartja, hogy a Jimny került ki győztesen. „A Jimny páratlan, kompakt és egyben hamisítatlan terepjáró, melynek eredeti koncepciójához közel 50 éven át hűek maradtunk. A Jimny számos rajongóval büszkélkedhet szerte a világon, akiket terepen és közúton egyaránt lenyűgöz az autó kiváló teljesítménye és egyedi, funkcionális kialakítása. Örömmel fogadtuk a díjat a modell rajongóinak nevében. Továbbá büszkék vagyunk arra, hogy szenvedéllyel alkotunk izgalmas autókat, amelyek megkönnyítik az emberek mindennapjait.” – tette hozzá az elnök.

 

Lékó Eszter
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: