You are here

Elsírta magát a bajnokságot nyert 188 kilós szumós

Megható győzelemmel született a szumós idény elején a hagyományos új évi versenyen. Tokusorju, a 33 éves, 181 centiméter magas és 188 kilogramm súlyú versenyző mindeddig még a sportág rajongói számára is szinte teljesen ismeretlen volt. Tizenegy esztendő alatt egyetlen győzelmet sem aratott a hagyományos tornákon.
Éppen ezért elemi erejű meglepetést okozott azzal, hogy legyőzte a neves Takakejsot.

A váratlan győzelem annyira meglepte magát Tokusorjut is, hogy finálé után elsírta magát, ami a közönséget nagyon meghatotta, és az emberek nagy taps közepette még jobban a szívükbe zárták.

“Mélyen, legbelül még mindig azon töprengek, hogy ez tényleg megtörtént velem? Én számítottam a legalacsonyabban rangsorolt versenyzőnek, így aztán nem volt mitől félnem, csak mindent bele kellett adnom, s ezt is tettem” – mondta boldogan az új bajnok.

Tokusorju egyúttal kiérdemelte a Küzdőszellem-díjat és a Kiemelkedő teljesítmény elismerés is az övé lett.

Nem gondoltam arra, hogy mi kellene egy bajnoki címhez. Még arra sem emlékszem, hogy hány menetet nyertem, vagy hogy milyen nap van” – mondta a bajnok, aki azt is elárulta, egykori egyetemi edzőjének halála is motiválta. “Talán túl sokat sírtam, de abban a pillanatban könnyebbültem meg az összes nyomástól“.

H-guchi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: