You are here

Élő közvetítése közben zúzta halálra magát egy hegymászó a Fujin (Videó)

 

Élő közvetítése közben zúzta halálra magát egy férfi a Fuji hegyen. 

A magát Tedzu néven nevező férfi Japán legmagasabb hegyére, a 3766 méter magas Fudzsira mászott. Az okostelefonjával közvetítette a túráját, amit a YouTube és a Niconico csatornákon élő adásként követhettek a nézői.

Szeptember után barátságtalan és veszélyes hely a Fuji magasabb régiója. Bár ilyenkor sem tilos a hegymászás, a hatóságok mindenkit óva intenek tőle. Ám Tedzut a veszély nem rettentette vissza, sőt, talán lelkesítette is, hogy a nézői aggódnak érte. A végzetes pillanatokban is egy női hang – egyik nézője – próbálta lebeszélni a túra folytatásáról.

A férfi ekkor már 3000 méter fölött, állítólag a csúcs közelében járt, s az út egyre keskenyedni és lejteni kezdett. Tedzu a csúszós, veszélyes terepre panaszkodott, és, hogy elgémberedtek az ujjai. Mint mondta, megpróbál a sziklák mentén mászni, mert az út nagyon meredek.

„Nagyon hidegek az ujjaim, de kezelnem kell az okostelefonomat. Hoznom kellett volna valami meleget a csomagban.”

Több módon próbálta melegíteni a kezeit. Az egyiket bedugta a karja alá. A hófödte út egyre keskenyedett, azután az út lejteni kezd, és a férfi mintegy figyelmeztette magát, nehogy lecsússzon.

„Ó, ez a hely itt csúszós, és kezd veszélyes lenni! Megpróbálok a sziklák mentén menni. Ez is nagyon meredek. Csúszok!”

Ezután hallani lehet a csúszás hangját. Az esése felgyorsul, látni lehet, hogy a botjai szétrepülnek, s ezzel az adás megszakadt.

A nézői közül többen sietve értesítették a hatóságokat és szinte rögtön elkezdődött a teste utáni kutatás. Másnap találták meg a holttestét, és rövidesen azonosították. A mentőalakulat vezetője szerint a férfi halálában közrejátszott. hogy a közvetítés elvonta a figyelmét az amúgy is veszélyes útszakaszról.

 

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: