You are here

“Életvégi partit” tartott a japán üzletember

Decemberben nem évvégi, hanem „életvégi” partit rendezett egy japán üzletember. Anzaki Szatoru, a Komatsu cég volt elnöke miután megtudta, hogy gyógyíthatatlan rákbeteg, több mint ezer vendéget hívott az életét lezáró partijára, hogy köszönetet mondjon nekik és elbúcsúzzon tőlük.

 

    A 80 éves Anzaki Szatoru a hétfő esti ünnepségre meghívta gyerekkori barátait, iskolatársait, üzletfeleit és egykori alkalmazottait.

    A Komatsu munkagépgyártó óriáscég korábbi elnökénél októberben diagnosztizáltak epehógyagrákot.
“Örülök, hogy köszönetet mondhatok azoknak az embereknek, akikkel életem során találkoztam. Mivel azt az időt, ami nekem még adatott, szeretném a legjobb életminőségben eltölteni, úgy döntöttem, a mellékhatások miatt nem kérek kezelést” – közölte a sajtóval a parti után.

    A parti tervét újsághirdetésben tette közzé november 20-án. A szokatlan parti hírét felkapta a közösségi média, az emberek gratuláltak a bátor tervhez és viccesen tudakolni kezdték, hogyan lehetne meghívóhoz jutni.

    Anzaki egy tokiói szállodában bérelt termet, melyet élete emlékeivel díszítettek fel.
Meglepetésekkel készült, hogy vendégeit szórakoztassa és megakadályozza, hogy úrrá legyen rajtuk a szomorúság: meghívott többek között egy tánccsoportot, mely szülőföldje, Tokusima prefektúra táncait adta elő.

    “Nagyon vidám parti volt. Én is beteg vagyok és elgondolkodtam, hogy szeretném eltölteni a hátralévő időmet” – mondta el egy hajdani alkalmazott az NKH tévécsatornának.

/MTI nyomán/

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: