You are here

Életmentő kutya Hokkaidóban

 Életmentő kutya Hokkaidóban

Teste melegével mentette meg a kihűléstől balesetes gazdáit egy hokkaidói kutya

Naie város rendőrségére bejelentés érkezett egy nagyapa és unokája eltűnéséről. Ők ketten még nappal autós kirándulásra vitték Junior nevű kutyájukat. Mint később kiderült, hogy a szomszéd város területén a folyó mentén haladva az idős férfi elveszítette uralmát a jármű fölött, letért az útról, és több métert a mélybe zuhantak. Az autó felborult állapotban, havas talajon landolt olyan szerencsétlenül, hogy az ajtóit kinyitni nem lehetett. Japán második legnagyobb szigete, Hokkaidó, Magyarországhoz hasonló földrajzi fekvésű. Ott ilyenkor már éjszaka fagypont alá süllyed a hőmérséklet, ezért félő volt, hogy a két balesetes reggelre kihűl. Életüket a 7 éves Labrador retriever kutyájuknak köszönhetik, aki testével melegítette őket.
Másnap reggel egy járókelő észrevette az autót, bejelentést tett, és hamarosan megérkeztek a mentők. A nagyapa és unoka a kalandot megúszta egy enyhe megfázással, az életmentő kutyát azóta is mindenki dédelgeti.  

Megtalálták azt az idős férfit és unokáját, akiknek eltűnését kedden, 15-én jelentette be a család a Hokkaidó szigeten fekvő Naie városban.
Egy járókelő vette észre felborult autójukat a szomszéd városban, egy folyó melletti területen. A két didergő emberre kutyájuk társaságában találtak rá, aki melegen tartotta őket.

A férfi és unokája 15-én délután indult el autójával, hogy a család 7 éves Labrador retrieverjét, Juniort sétálni vigyék. Az idős férfi, a folyó mentén vezetve, elveszítette kontrollját az autó felett, mely utána több métert zuhant.

A felfordult autóból nem tudtak kimenekülni, ezért kénytelenek voltak ott tölteni az éjszakát. Hokkaidó szigetén már ilyenkor is 0 fok alá süllyed a hőmérséklet, ezért félő volt, hogy megfagynak. A motort nem tudták beindítani, így a kutyához bújva próbálták melegen tartani testüket, így megtalálásukkor csak gyenge megfázásról számoltak be.

Az idős férfi felesége szerint a kutyának köszönhető a megmenekülésük.


Kobayashi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: