You are here

Egy nap alatt elmúlhat az influenza

Az influenza  vírusa egy nap alatt elpusztítható

Az influenzajárványok Japánt se kímélik, de lehet, hogy nem sokáig kell már a kellemetlen és veszélyes betegséget elviselniük a Föld lakóinak.

A Sionogi japán gyógyszercég bejelentette, hogy sikerült olyan készítményt előállítaniuk, amelyből egyetlen dózis elegendő a kórokozó elpusztítására. A készítmény a baloxavir marboxil nevet kapta. A kutatások eredménye, hogy a gyógyszer 24 óra alatt tüntette el a vírust olyan emberek szervezetéből, akiknek nem volt más betegsége. A jelenleg kapható antivirális gyógyszereknek 72, a placebóknak 96 órára van szüksége ahhoz, hogy elpusztítsák az influenza vírusát.

A tesztek során a baloxavir marboxil és az oszeltamivir nevű antivirális gyógyszer majdnem ugyanannyi idő alatt tüntette el a tüneteket. A Sionogi szerint a szimptómák a baloxavir marboxil alkalmazásával gyorsabban szűntek meg.

Az oszeltamivir neuraminidáz gátló medicina, egy enzim blokkolásával gátolja meg a vírus szaporodását a fertőzött sejtekben.

A baloxavir marboxil egy másik enzimet vesz célba és megakadályozza, hogy a vírus bejusson az egészséges sejtekbe.

Az oszeltamivirből öt napon keresztül kell két adagot bevenni a gyógyuláshoz. A baloxavir marboxilból elég egy tablettát lenyelnie a betegnek, hogy újra egészséges legyen.

Veres Tamás

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: