You are here

Egy évtized után újra láthatnak magyar filmet a Tokyo Grand Prix nézői 📺

Budapest, 2018. szeptember 25. kedd (MTI) – Pálfi György Az Úr hangja című új filmjét első alkalommal a 31. Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon láthatja a közönség – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

Közlésük szerint az október 25-én kezdődő A-kategóriás filmfesztivál rangos versenyprogramjába kapott meghívást Pálfi György a Filmalap támogatásával készült mozifilmje.
A Hukkle és a Taxidermia rendezőjének Az Úr hangja című alkotása Stanislaw Lem regénye alapján készült és az eredeti szerzemény gondolatvilágát dolgozza át egy korunkban játszódó, lélegzetelállító családi krimi környezetébe. A történet főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter, aki egy misztikus katasztrófákról szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években emigrált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd egy hosszú, nehéz nyomozás után végre megleli az immár új családot alapított édesapára.
A találkozás rengeteg élményt, fordulatot és tanulságot hoz a srác és apja életébe, és ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül az univerzumban.

Az Úr hangja a Magyar Filmalap 600 millió forintos gyártási támogatásával a Pusztai Ferenc vezette KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciójában készült.
A főszerepeket Polgár Csaba és a kanadai Eric Peterson alakítja, nemzetközi színészek mellett szerepel a filmben Kiss Diána Magdolna is. A film forgatókönyvét Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György írta, operatőre Pálfi állandó alkotótársa, Pohárnok Gergely, a vágó Lemhényi Réka, a hangmérnök Zányi Tamás, a látványtervező Asztalos Adrienn.

 Mint írják, több mint egy évtized után először kapott meghívást magyar film a nagy presztízsű tokiói versenybe, melynek fődíja a Tokyo Grand Prix. A mintegy 200 filmet felvonultató tokiói filmünnep nyitófilmje az ősz egyik legnagyobb szenzációjaként számon tartott Csillag születik ázsiai bemutatója lesz, a főszerepben látható Lady Gaga és Bradley Cooper, aki a film rendezője is.

  1. szeptember 26.

MTI–Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: