You are here

Egérhiány a „macskák szigetén”

Macskasziget1

Aodzsima sziget a macskák paradicsoma. Ötven lakosa és megszámlálhatatlanul sok cicája van. De mi lesz a sorsa a szabályozatlanul növekedő populáció sorsa?

 

AojimaAodzsima, a zöld sziget. A település a kevésbé sziklás jobb szélén helyezkedik el

 

      Japán negyedik nagy szigetéhez, Shikokuhoz tartozik az apró „Macskák szigete”. E néven vált ismertté a mindössze 0,49 km² területű Aodzsima nevű szigetecske.

      A Vatikán városállammal majdnem egyező területű földdarabot a 2013-as népszámlálás adatai szerint mindössze ötven fő lakja, és – amire a hivatalos statisztika nem tér ki – megszámlálhatatlanul sok cica!

Macskasziget2a.Ejnye, csak nem késik a hajó?

 

      A derék dorombolók mindenhol jelen vannak, ellepik a szigetet és szabályos napi program szerint mozognak. Ebben pedig előkelő helye van a hajóvárásnak.

      A sziget lakói többségükben halászásból élnek. Nem önellátóak, hajószállítással szinte mindent a szárazföldről kapnak. Tőlük telhetően ellátják a macskapopulációt, de rossz idő, vihar esetén baj van. Nem jönnek az élelmiszer-szállítmányok és a macskakedvelő turisták. Ilyenkor nem csak az emberek, de négylábú kedvenceik is nélkülöznek.

Macskasziget3Megjöttek a látagatók!

 

      A szigeten macskaeledelt nem árusítanak, de nem is szükséges, amíg akadnak idelátogató macskabolondok. Őket várják a cicák a mólón a megszokott időben.

Macskasziget5

Ilyen egy hétköznapi ebéd

      Arra pedig gondolni se jó, mi történne, ha a több százfős macskapopuláció éhezni kezdene! Egy biztos, a szigeten még „békeidőben” sem akad egér, vagy patkány!

Macskasziget6
Ebéd utáni szieszta festői környezetben

H-guchi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: