You are here

Dohányzás-leszoktató applikáció a mobilon

Egy japán egyetem és egy orvostudományi vállalkozás kutatói közösen okostelefonos applikációt hoztak létre, amely hatékonyan segíti használóját a dohányzásról való leszokásban.

 

A Keio Egyetem és a CureApp vállalkozás a japán fővárosban bejelentette, hogy a japán kormány által orvosi eszközként engedélyeztetni kívánják az applikációt a nikotinfüggőség elleni harcban, és az egészségbiztosítási rendszerben.

A találmány lehetővé teszi, hogy a nikotinfüggő személy feljegyezze a leheletében lévő szén-monoxid szintet, amelyet egy különálló eszközzel mér, és egyben rögzíti az illető egészségi állapotára jellemző többi adatot is.

Az app a beteg állapotának megfelelő orvosi tanácsot is ad.

A tokiói székhelyű kutatók az applikációt 570 dohányoson tesztelték. Olyanokon, akik 2017 októbere és 2018 vége között az ország 31 egészségügyi intézményében orvosi segítségért fordultak nikotinfüggőségük miatt.

Megállapították, hogy a teszteltek 64 százaléka hat hónappal később már nem dohányzott, s ez 13 százalékkal több volt több az applikációt nem használók eredményénél.

Az applikáció a kórházon kívül nyújt segítséget mentálisan azoknak a betegeknek, akik egyedül harcolnak a nikotinfüggőség ellen – jelentették ki  kutatók.

 

H-guchi
Inter Japán Magazin

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: