You are here

Dodeskaden (teljes film magyarul) 📺

Film

 

A filmnek nincs konkrét cselekményfonala, inkább csak rövidebb-hosszabb életképeket mutat be a nyomortelep lakóinak életéből, kevés összefüggéssel.

      A fiatal, értelmileg sérült Rokucsan egy képzeletbeli, láthatatlan villamos tulajdonosa: minden nap ezt az öreg villamost ápolgatja, megjegyzéseket tesz a karbantartók rosszul végzett munkájára, majd beindítja a járművet és hosszasan száguldozik vele, a síneken döcögést utánozva a dodesz(u)kaden szót ismételgetve. Két részeges férfi állandóan veszekedik a feleségével, időnként pedig fel is cserélik őket.

      Az idős Tanba úrhoz besurran egy tolvaj, de Tanba észreveszi, és önként pénzt ad neki, majd amikor később a tolvajt rendőrök szembesítik Tanbával, a jószívű áldozat még le is tagadja, hogy bűncselekmény történt volna.

      A fiatal, eleinte némának tűnő lányt, Kacukót nevelőapja szinte halálra dolgoztatja, majd meg is erőszakolja. A lány hamarosan öngyilkosságot akar elkövetni, de valamilyen megmagyarázhatatlan okból kését inkább a hozzá mindig kedves italfutárfiú ellen fordítja.

      Egy szótlan férfi annak hűtlensége miatt elhagyott felesége visszatér és bocsánatért esedezik, de nem talál meghallgatásra.

      Egy ötgyermekes (és jelenleg is várandós) anya arról hírhedt, hogy minden férfival összejár, és hogy gyermekei is más-más apától származnak. Amikor ezt egyik kisfia megtudja, sírva kérdezi a családfőt, hogy akkor most igaz-e, hogy nem is ő a valódi apjuk.

      Egy elegánsan öltözködő úriemberhez vendégek látogatnak, akik egyike megsértődik a házigazda asszonyának barátságtalanságán, ám a férj a nő védelmére kel, amiből kisebbfajta verekedés alakul ki.

      Egy roncs autó lakói: egy férfi és egy kisgyerek saját ház építéséről álmodoznak, tervezgetik a kaput, a kerítést, magát a házat, azonban a gyermek (valószínűleg romlott haltól) mérgezést kap és a film végén meghal.

Nakano
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: