You are here

Csillag Tünde lemondta tokiói versenyzését

Csillag Tünde

A márciusi földrengés és szökőár következtében tönkrement fukusimai atomerőmű miatt az országban megnőtt a radioaktív sugárzásveszély. Ennek ellenére a Nemzetközi Tornaszövetség úgy döntött, hogy Tokióban rendezi meg a torna világbajnokságot. Csillag Tünde az országos tornászválogatott tagja, aki a márciusi Európa-bajnokságon talajon nyolcadik helyezést ért el, két trénerrel egyetemben úgy döntött, hogy lemondja részvételét a bajnokságon.

A tornászválogatott ígéretes tagja, a húsz éves szombathelyi lány, következő szavakkal indokolta döntését: „Utánanéztem az ott történteknek, figyeltem az azóta is folyamatosan érkező híreket, a családommal is megbeszéltük, azután – nem az edzőim befolyásolására – magam döntöttem úgy, hogy nem akarok Japánba utazni. Engem nagyon meglep, hogy a nemzetközi tornászvilágból semmilyen hasonló reakció nem érkezett. Számítottam arra, hogy a döntésemnek lesznek következményei, de legyenek azok bármilyen súlyosak is, akkor sem érzem úgy, hogy rosszul döntöttem volna.”

Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok, a MATSZ elnöke szerint Csillag Tünde és a trénerek megnyilatkozása a válogatott cserbenhagyását jelenti, mert a csapatnak végre esélye volt a legjobb 16 közé kerülésre. „Az elnökség tagjainak egyetértésével úgy határoztam, hogy Tünde és a két szakember ellen fegyelmit indítok – mondotta. – Minden, jelenleg Tatán készülő edző véleményét is kikértem, egyöntetűen azt nyilatkozták, hogy nagyon rossz a hangulat – a két szombathelyi tréner másokat is agitálni próbált, hogy mondjanak nemet a vb-re –, rossz hatással vannak a csapatra, ezért őket hazaküldtem az edzőtáborból.”

/Vas Népe nyomán/
Inter Japán Magazin
 
 

Kapcsolódó cikkek:
http://interjapanmagazin.com/alabecsultek-fukushima-sugarfertozeset/
http://interjapanmagazin.com/a-japanok-fele-sugarszennyezett-ma-dozismaximum/

http://interjapanmagazin.com/ahol-nem-minden-a-boldogsagtol-sugarzik/

http://interjapanmagazin.com/fukusima-talajat-tisztitani-kell/
 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: