You are here

Az USA az emberkereskedelemmel foglalkozó országok közé sorolta Kínát

9941149_292771_a608f1aea9291fd76833199f938705e2_wm

A külügyminisztérium kedden hozta nyilvánosságra az emberkereskedelemmel foglalkozó jelentését.     A tárca 23 országot sorol fel, amelyek szerinte nem küzdenek kellő módon az emberkereskedelem ellen. Az említett országok között szerepel Szíria és Észak-Korea, valamint első ízben Kína is.     

A Rex Tillerson külügyminiszter aláírásával publikált jelentés kiemeli a Kínában élő muzulmán vallású ujgur kisebbség helyzetét, kényszermunkára ítélésüket és az észak-koreai menekültek erőszakos visszatelepítésének ügyét. Megállapítja: Peking “nem hozott komoly intézkedéseket” e gondok megoldására.

    Az emberkereskedelemmel foglalkozó országokat – bár ezt a State Department nem jelentette be –  szankciókkal sújthatja az Egyesült Államok. E szankciók kiterjedhetnek az amerikai segélyprogramok szűkítésétől a kulturális és oktatási programok leállításáig.

    A  külügyminisztérium listáján szerepel még a Kongói Demokratikus Köztársaság, a Kongói Köztársaság és Mali is. Ezek a nyugat-afrikai országok a gyermekkatonák “foglalkoztatása” miatt kerültek a listára. Amelyen szerepel Haiti is, bár erről a karibi országról a State Department megállapította, hogy jelentős erőfeszítéseket tett.


(MTI)

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: