You are here

Az Inter Japan Co. döntött a mai kitüntetésekről

solyom-kituntetes

Az Inter Japan Co. döntött az idei Sólyom Rend átadásáról. A Japán Kultúra Napja alkalmából öten vehetik át a megtisztelő kitüntetést.

A Sólyom Rend kitüntetés arany fokozatát kapja Nakano Hiroshi újságíró. A jó tollú író és szerkesztő 2011-ben csatlakozott az Inter Japán Magazin szerkesztőségéhez, s folyamatos, fáradhatatlan munkájával járult hozzá a Lap színvonalának emeléséhez.

A Sólyom Rend ezüst fokozatát kapja Higuchi (H-guchi) Koisuke újságíró. Szintén 2011-ben csatlakozott Lapunkhoz, amelynek színvonalát folyamatos híradásaival emelte.

A Sólyom rend bronz fokozatát kapják:
– Kustán Róbert (Kustana Kusid) újságíró. A japán hírekről, illetve azok magyarországi fogadtatásáról ír folyamatosan színvonalas cikkeket.
– Pergel Antal történész-kutató. A japán-magyar kapcsolatok kutatásában és folyamatos közreadásában szerzett Lapunknál elévülhetetlen érdemeket.
– Nagykutasi Tibor (Kutasi). Színvonalas novelláival és híradásaival érdemelte ki a díjat.

Az Inter Japán Magazint 1992-ben hozta létre tíz újságíró és szerkesztő Tokióban, a magyar „rendszerváltás” pártfogására.

2015-től a Hajabusa Sho, vagyis a Sólyom Rend arany, ezüst és bronz fokozatával ismerjük el a Magazinunk érdekében, vagy a magyar-japán kapcsolatokért fáradozó prominensek munkáját. A kitüntetést mindkét ország polgárai megkaphatják.

A Sólyom Rendet november 3-án, a Japán Kultúra Napján vehetik át az arra érdemesek.

A hayabusa pontos fordítása (vándorsólyom) nem adja vissza japán jelentést, mivel a hayai gyorsaságot jelent. A zuhanórepülésben 390 km/óra sebességet is elérő kistestű madár Japánban a gyorsaság és bátorság szimbóluma. A II. világháborúban róla nevezték el a gyalogság légiflottájának kamikaze-vadászgépeit, ma pedig nevét viseli a japán Hayabusa űrszonda, valamint a Tokió és Kumamoto között közlekedő szuperexpressz vonat, a Hayabusa Shinkansen.

A Sólyom Rend Kitüntetést elsősorban az Inter Japán Magazin folyamatosan és színvonalasan publikáló munkatársai kaphatják meg, de megkaphatja minden, a két ország közötti kultúrcseréért lelkiismeretesen dolgozó aktivista is.

A kitüntetetteknek gratulálunk és további hasznos építő munkára buzdítjuk őket a két ország közötti együttműködésben!

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: