You are here

Az Aum Sinrikjo szekta anime propagandafilmje 📺

 

Amikor az Aum Sinrikjo gyilkos szektát alapító Asahara Sókó (valódi nevén Macumoto Csizio) fénykorát élte, a szektának sokezres tagsága és ugyancsak sokezer szimpatizánsa volt.

Ebben az időben a szektavezér úgy vélte, hogy gondoskodnia kell a feljövő nemzedék neveléséről is. Sok szektatag kopaszra borotváltatta a fejét, hogy a gumihálóval fejére illeszthető szentorok érintkezzenek a fejbőrével, és elektromos impulzusaikkal ráhangolják agyát a vezér gondolathullámaira. Ezeket a készülékeket többhavi jövedelmükből tudták beszerezni magától a vezértől, s a “jó szülők” vásároltak a gyermekeiknek is.

Dalok születtek a szektavezérről, amelyeket személyes vezényletével kellett a szektatagoknak és gyermekeiknek betanulniuk. Könyveket, tankönyveket adtak ki, és rajzfilm is készült a guru természetfeletti adottságairól.

Hívei suttogták, hogy a vezér meditáció közben képes többarasznyira a padló fölé emelkedni. Ám hozzáértők szerint ezt kis gyakorlással bárki megteheti, ha törökülésben hirtelen mozdulattal a padló felé csap a térdeivel.

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: