You are here

Átlátszó ujjlenyomatolvasó készül Japánban

 

A Japan Display Inc. (JDI) átlátszó ujjlenyomatolvasót fejleszt. Az eddigi szilíciumból gyártott ujjlenyomatolvasók helyett üvegből állítják elő az új változatot. Az üvegbe integrált egység működésbe hozásához fényre is szükség lesz.

A 8X8 milliméteres ujjlenyomat olvasót, amelynek előállításához a Pixel Eyes technológiát is felhasználták, sík felületen kell elhelyezni és kisebb helyeken is elfér. A biometrikus érzékelő minden esetben alkalmas lesz rá, hogy felismerje az ujjlenyomatokat.

A JDI úgy tervezi, hogy több területen is alkalmazni fogják a szenzort. A mobiltelefonokban, notebook-ban, személyszállító járművekben illetve a bankkártyáktól kezdve a hűtőgépekig bármilyen tárgyon.A szenzor átlátszósága miatt alkalmas lesz arra is, hogy LCD kijelzőkre is rá lehessen tenni. Az üvegből készült szenzor a tervezők munkáját a készükék megjelenésénél nem fogja megnehezíteni úgy, mintha szilíciumból készült volna.

A láthatatlan ujjlenyomatolvasóval ellátott elektronikus eszközök a tervek szerint 2019 márciusában kerülnek piaci forgalomba.

Veres Tamás

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: