You are here

Társkereső vonat szingli vasútbarátoknak

Love train for singles

Vasútbarátok és vasútbarátnők figyelem! Szerelemvonat indul a második vágányról. Beszállás csak 25 és 40 év közötti szingli vasútmániásoknak. Nyakban lógó fényképezőgép, széldzseki és hátizsák viselése kötelező. Megállás csak a csúcson.

Valami ilyesmi bemondás fog elhangzani június 20-án Kófu vasútállomásán, amikor is útjára indul az első szerelemvonat, ahova a jelzett korosztályba tartozó, vasútmániás hölgyeket és urakat várja a szervező Kelet-japán vasúttársaság (JR EAST).

Hogy miért éppen június 20-án indul a vonat? Azért, hogy gyógyírt jelentsen a május-betegségre.

Lehetett volna Valentin napon is, február 14-én, amikor – a japán szokások szerint – a lányok csokit adnak a szeretett fiúnak. Vagy március elején is, a “Fehér napon”, amikor a fiúk vesznek édességet a szeretett lánynak.

Lehetett volna a romatikus cseresznyevirágzáshoz is kötni az alkalmat. De az meg azért nem jó, mert az április elején van, ami a pénzügyi év kezdetét jelenti, és olyankor amúgy is felfokozott érzelmi állapotban várják a cégeknél a szinglik az újonnan belépő kollégákat. Aztán persze májusra rájönnek, hogy idén sem jöttek jóképű vagy csinos kollégák és kolleginák, és eluralkodik a május betegségnek is nevezett depresszió. Itt jön a mentőötlet, a szerelemvonat.

A Koumi vonalon normál esetben ilyen 110-esek közlekednek. A szerelemvonat azonban különlegesebb lesz. Mutatva a nemek közötti összhangot, és hogy ketten többre lehet jutni, a szerelemvonat a már régóta sikerrel próbázó hibrid hajtású villany-diesel motorkocsi lesz. A fedélzeten fényképnézegetés, és vasútbarát kvíz várja az utasokat, és remélhetőleg szerelmek is szövődnek.

A vonat útja során oda-vissza végighalad a Kobuchizawa és Komoro között vezető Koumi vonalon, mely egy nagyon szép fekvésű mellékvonal a Naganoi fennsíkon. A vonat útközben érinti a legmagasabban fekvő japán vasútállomást, Nobeyamá-t, melynek magassága – a szomszédos állomásokéval együtt – az alábbi képen láthatóak.

Lényeg, hogy az oda-vissza úton a résztvevők így kétszer is eljuthatnak a csúcsra…

(Arról nem szólnak a hírek, hogy vajon kapcsolnak-e a szerelvényhez hálókocsit is…)

Ács Balázs
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: