You are here

Április 12-16: Japán tűzparancs Phenjan rakétájára

Japán tűzparancs Phenjan rakétájára
Tanaka Naoki védelmi miniszter parancsba adta, az észak-koreai Unha-3 rakéta lelövését, amennyiben az Japánra veszélyt jelent.

Észak-Korea jelezte, hogy április 12 és 16 között műholdat állít pályára. Ám több ország él a  gyanúperrel, hogy mindez csak porhintés, és Észak-Korea valójában a nemzetközi egyezmények durva megsértésével a kifejlesztett nagy hatótávolságú rakétáinak tesztelésére készül. Ez irányt változtatva a térség országaiban lezuhanhat, felrobbanhat, vagy éppen leváló fokozatai okozhatnak károkat lakott területeken.

 

Tokió és Szöul máris jelezte, hogy a légterükbe tévedt rakétát lelövik ütegeikkel. A kérdéses időben Japán a Csendes –Óceánra és a Dél-Kínai-tengerre küldi az Aegis-rakétaelhárító rendszerrel felszerelt rombolóit, Okinaván pedig készenlétbe helyezi Patriot típusú rakétáit, a megszokott japán alapossággal még Tokióba is telepítenek rakétaelfogókat.

 

A japán kormány nyugalomra intette a lakosságot, de óvatosságból törölte az erre az időpontra eső Cseresznyevirágzás Ünnepeket.

 

 

/Japan Today nyomán/
Inter Japán Magazin

 

Kapcsolódó cikkek:

Élelmiszert kért Észak-Korea

Mit várhat Japán Észak-Koreától?

F-35-ös lopakodókat vásárol a japán véderő

Észak-Korea összegyűjti az ott élő japánokat

Él-e még az észak-koreai hirszerzés által elrabolt japán lány?

Földkörüli pályán a japán kém-műhold

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: