You are here

Akihito császárnak tüdőgyulladása van

 Akihito császárnak tüdőgyulladása van

A Császári Udvari Hivatal közleménye szerint Akihito császárnak enyhe tüdőgyulladása van. Az Udvari Hivatal még korábban közölte, hogy a 77 éves uralkodó láza 39 fokra emelkedett. Értesülések szerint a láza valamelyest csökkent, de még bizonytalan, hogy a kórházból mikor térhet haza.
Nakano
Inter Japán Magazin

Kapcsolódó cikkek:

Kórházban marad Akihito császár

Kórházban marad Akihito császár

 

Továbbra is kórházban marad Akihito császár. Egyre többen aggódnak az egészségéért.

Akihito császár a Tokió Egyetem kórházába került november 6-án hörghuruttal. Eredeti terv szerint november 11-én szándékozott hazatérni, de magas láza miatt, és mert a kínzó köhögése sem csillapodott, az orvosok továbbra is bent tartják. 2003-ban sikeres prosztatarák-műtéten esett át.     

A most 77 éves uralkodó 1989-ben foglalta el helyét a krizantém-trónon. A több mint két évtized alatt egyetlen külföldről érkezett prominens vendég protokolláris üdvözléséről sem maradt el. Most mégis kénytelen volt kihagyni a közelmúltban házasodott bhutáni királyi pár, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck király és felesége tokiói fogadását.   

Japán 125. császára sokat tett hazája és a világ – főleg a szomszédos ázsiai országok – kapcsolatainak javításáért. Sokan aggodalmukat fejezték ki a népszerű uralkodó egészségéért.
Nakano
Inter Japán Magazin

Kapcsolódó cikkek:

A Császári pár Fukusimában 📺


http://interjapanmagazin.com/video-a-csaszari-par-fukusimaban/

Császári latogatás a katasztrófa színhelyén

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: