You are here

Aikido tábor Verebics Antal emlékére

Tíz évvel ezelőtt hagyta itt a harcművészek nagy családját a neves aikido mester, Verebics Antal, vagy ahogyan sokan tisztelték és szerették „Tóni Bácsi”. Lánya, Verebics Hajnalka V.danos aikido mester, – aki egyben a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi csoportjának aikido vezetője is – klubja és egykori tanítványai, barátai méltó képen emlékeztek meg róla egy AIKIDO Tábor keretében . A tábor meghívott vezetője az a Michael Narey 8 danos angol mester volt, aki Tóni Bácsi régi barátjaként szakmailag segíti az aikidosoknak ezt a csoportját.
A tapasztalt, széles látókörű idős mester a rá jellemző alapossággal és szuggesztív szemlélettel rengeteg dolgot tanított, sokat magyarázott, így igen jól megértette minden diák, hogy mit, miért és hogyan kell csinálni.
Persze, most a klub vezetőkön a sor, hogy ezeket a dolgokat megfogadják, gyakoroljuk és tovább adják a tanítványoknak.
A táborban minden nap 6 óra edzésen vehettek részt a különböző szinthez és korosztályhoz tartozó aikidosok. Edzettek délelőtt, délután, igen kimerítő és hasznos foglakozások keretében..
A verebics Hajnalka mester által támogatott összes klub képviseltette magát, Dunaújváros, Békéscsaba, Pilismarót, Kelenvölgy, Gazdagrét és Veszprém.
A tábor ideje alatt kyu és dan vizsgát is rendeztek, ahol 6 fő különböző kyu fokozatra, 10 fő SHODAN, 1fő NI DAN ra tett sikeres vizsgát.
A tábor méltó emléket állított Verebics Antal mesternek.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: