You are here

A Tokiói Olimpia környezetvédelmi bravúrjai

A Japán Olimpiai Bizottság példát mutat környezetvédelemből. A Tokiói Olimpia érmei kiselejtezett elektronikai készülékekből származó nemesfémekből készülnek, a nyertesek dobogói pedig újrahasznosított műanyagból

 

Ez utóbbihoz a szervezők ehhez 45 tonna műanyagot szándékoznak begyűjteni, elsősorban háztartási hulladékból, és az óceánból. E célból gyűjtőkonténereket helyeznek ki 2000 szupermarketnél.

Az így összegyűjtött műanyagból 100 dobogót készítenek, erre fognak felállni a világ legjobb sportolói eredményhirdetéskor.

 

A szervezők jól haladnak az olimpiai érmek készítéséhez szükséges nemesfémek begyűjtésével is. Eddig 47,5 tonna elektronikai hulladékok sikerült felhalmozni, s az ezekből kinyert arany, ezüst és bronz fémekből verik majd a világverseny érmeit.

A környezetvédelem újabb akciójaként önkéntesek tisztítják az olimpiai helyszíneket, így a vitorlás versenyekhez a tengerpartot és a tengert. A szervezők írták Facebook oldalukon, „hogy a tokiói olimpiát tiszta és szép környezetben, fenntartható módon rendezhessük meg” .

 

Kobayashi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: