You are here

A rakéták bármely pillanatban indulhatnak Phenjanból

Japánban és Dél-Koreában a legmagasabb szintre emelték a harckészültséget. Bármelyik pillanatban lehetséges, hogy Phenjan elindítja a rakétáit.

Észak-Korea megfenyegette Japánt, hogy hadszíntérré változtatja az országot, rakétáival lerombol öt nagyvárost és a japánban állomásozó amerikai védelmi erők bázisait. Megszüntette a Dél-Koreával összekötő „forró drót” kapcsolatot, és a „közelgő háborúra való tekintettel” felszólította az ott élő külföldieket, hogy április Április 10-ig hagyják el az országot.

Samuel J. Locklear tábornok, az Egyesült Államok csendes-óceániai erőinek parancsnoka szerint 1950-óta, a koreai háború időszaka óta a térségben nem volt ilyen feszült a helyzet. Az amerikai haderők rakétaelhárító rakétáikkal meg fognak semmisíteni minden olyan Phenjanból induló rakétát, amely szárazföld felé tart. A Pentagon tönn észak-koreai rakéta kilövését valószínűsítette.

A japán kormány aktiválta a Tokió védelmére elhelyezett Patriot rakétaelhárító rendszert, és Aegis rakétaelhárítókkal felszerelt rombolókat küldött a Japán-tengerre.
H-guchi
Inter Japán Magazin

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: