You are here

A NOB kizárta Murofusi aranyérmest a versenyzői bizottságából

Nem fogadta el a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a japán Murofusi Kodzsi fellebbezését, kizárta a versenyzői bizottságból.

A 2004-es athéni olimpián Murofusi Kodzsi, az erdélyi magyar felmenőktől származó , japán-román versenyző nyerte a kalapácsvetés aranyérmét. Nem kis huzavona után, mivel azt először a magyar színekben versenyző Annus Adriánnak ítélték, majd a doppingtesztnél tapasztalt szabálytalanságok miatt tőle visszavették.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerint a londoni játékok alkalmával a harmadik nehézatléta Murofusi a kampány során megsértette a szabályokat, azért őt kizárta a versenyzői bizottságból. Murofusi fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) azzal az indoklással utasította vissza, hogy a Japán Olimpiai Bizottság nem tett eleget a szabályozásnak.

A japán kalapácsvető mellett a tajvani tekvonós, Csuk Mu-jen tagságát is törölte a NOB.

H-guchi
Inter Japán Magazin

Kapcsolódó cikkek:
http://interjapanmagazin.com/ot-ev-borton-a-ketszeres-olimpiai-dzsudo-bajnoknak/

Öt év börtön a kétszee olimpiai dzsúdó bajnoknak

Tanítványa megerőszakolásáért öt év börtönbüntetésre ítélte a bíróság Ucsisiba Maszato kétszeres olimpiai dzsúdó bajnokot.

Második éve húzódó büntetőperben mondta ki a végső szót a napokban a tokiói körzeti bíróság. 2011. szeptemberében Ucsisiba Maszato kétszeres olimpiai bajnok és tanítványai, az egyetemi dzsúdóklub diákjai partit rendeztek egy hotelban. Az éjszakáig tartó parti után a hotelban szálltak meg. Ekkor – feljelentés szerint – Ucsisiba megerőszakolta az egyik tanítványát. A bíróság a hosszan tartó vizsgálat után úgy döntött, hogy a mester visszaélt a diáklány kiszolgáltatottságával, aki védekezésre képtelen, magatehetetlen részeg volt. Tettéért öt év börtönbüntetést kapott.

A 34 éves Ucsisiba a 66 kilós súlycsoportban 2004-ban Athénben és 2008-ban Pekingben szerzett aranyérmet Japánnak.

A bírásági ítélet előtt egy nappal mondott le a japán női dzsúdószövetség kapitánya, akiről kiderült, hogy rendszeresen verte a tanítványait.

A japán sportélet fekete hírei erősen csökkentik az ország esélyeit a 2020-as nyári olimpiai játékok megrendezésére.

Tanaka
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: