You are here

A koronavírus ellenére Japán megtartja a Tokiói Olimpiát

Japán rendületlenül tartja magát a nyári Tokió Olimpia megrendezéséhez, bár koronavírus képében sötét felhők közelegnek az ország felé. Japán az első, 1964-ben  megrendezett Tokiói Olimpiának köszönheti a nagy gazdasági kiugrást, és most is hasonló változásokat vár a nemzetközi játékoktól.

Mori Josiró, a japán olimpiai bizottság vezetője ma egyeztetett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetőivel, majd ezt követően bejelentette, hogy a koronavírus járvány nincs hatással a nyári olimpia előkészületeire.  Megjegyezte, ez azt jelenti, hogy nincs napirenden az olimpia megszüntetése, vagy elnapolása. Hozzátette, hogy a bizottság szoros kapcsolatban áll a kormánnyal, és minden felmerülő problémát “nyugodtan kezelnek”.

Eddig mindössze annyi változtatás történt, hogy a NOB áthelyezett néhány Kínában tervezett kvalifikációs versenyt a Vuanból kiinduló és rohamosan terjedő influenzajárvány miatt. A Nancsingba meghirdetett női futballselejtezőre Sydneyben kerül sor, márciusban pedig Győrben, a női kézilabda válogatón Kína csapata helyett Kazahsztáné kerül a magyarokkal egy csoportba.

A tavaly év végén kezdődött influenzajárvány eddig 40 ezer embert fertőzött meg, a halásetek száma pedig máris meghaladja az 1100-at.
A japán egészségügynek azonban nagy rutinja van a járványok kezelésében, remélhetően ezzel is megbirkózik, és nem lesz akadálya a július 24-én nyíló és augusztus 9-én záruló Tokiói Olimpia sikeres megrendezésének.

Kobayashi
Inter Japán Magazin

 

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: