You are here

A két ország közötti viszály ellen tiltakozott

 Óriási feszültség van Japán és Dél-Korea között. A két ország közötti súrlódást nem csak a történelmi múlt, hanem a politika is okozza. Valószínűleg ez ellen akart tiltakozni az az idős férfi, aki felgyújtotta magát Szöul belvárosában.

Egy 72 éves, dél-koreai férfi felgyújtotta magát Szöul belvárosában életveszélyes állapotban szállították kórházba, egész testét égési sérülések borítják – írja az AP hírügynökség.

 A rendőrség beszámolója szerint, a férfi ezzel a tettével akarta kifejezni dühét a hazája és a szomszédos ország közötti helyzet miatt. A helyszínen találtak egy táskát, amely feltehetően a férfi tulajdona volt. A táska tartalma egy búcsúüzenet volt és egy Japán-ellenes röplap, amiben azért bírálták Japánt, hogy szigorítja a Dél-Koreába szánt high-tech eszközök exportját.

Mostanában egyre több probléma merül fel Dél-Korea és Japán között. Vita tört ki Tokió és Szöul között a második világháború alatt Japán által működtetett kényszermunkatáborok miatt. Nemrég Tokió vádolta meg Dél-Koreát azzal, hogy tiltott ipari terméket szállított Észak-Koreába, emiatt korlátozta exportját Dél-Koreába. Az ENSZ szerint viszont Japán volt az, aki éveken át tiltott árut szállított Északnak.

A sok vita és feszültség teljes mértékben kihat az ott élő emberekre. Nem ez volt az első alkalom, hogy valaki önmaga felgyújtásával akart tiltakozni. Az ABC News beszámolt egy hasonló esetről, amikor egy 78 éves dél-koreai férfi a japán nagykövetség előtt gyújtotta fel magát és az illető bele is halt az égési sérüléseibe.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: