You are here

A japánok nem állítják át az órát az olimpia miatt, jöhet a hőség

Japán nem tervez óraátállítás a 2020-as tokiói nyári olimpia idejére. Ez pedig azt jelenti, hogy akár 40-42 fokos hőségben lesznek a sportbemutatók.

A jövendő Tokiói Olimpia japán szervezőbizottsága foglalkozott a gondolattal, hogy az olimpia idejére 1-2 órával visszaállítják az időt.

Az idei nyáron már kora reggel is kiemelkedő hőség volt, és a többhetes hőhullámban legalább 120 ember elhunyt. Aggasztó, hogy hasonló hőség esetén a sportolóknak akár 40-42 fokos hőségben kell versenyezniük, de ennél is nagyobb veszélyben lehetnek azok a nézők, akiknek a stadionokban esetleg órákig a tűző napon – vagyis akár 50 fokos hőségben – kell ülniük.

Különösen nagy veszélyt jelent ez az idősek számára, de bizonyára a hűvösebb égövi országokból érkezett nézők számár is.

Az óraátállításra végül a lakosság ellenállása miatt nem kerülhet sor. A 127 millió lakosú országban nagy felfordulást okozna a munkakezdéseket és a menetrendeket át- majd visszaállítani.

A japán szervezők folyamatosan tárgyalnak az Olimpiai Bizottsággal arról, milyen óvintézkedéseket tehetnének a sportolók, különösen a marathoni futók és a távgyaloglók védelmében.

Tanaka
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: