You are here

A japán nők karcsúságának 6 titka

A japán nők többsége nagyon fiatalos és vékony, holott nem is diétáznak. Titkuk az étkezési szokásaikban rejlik. Mik ezek a titkok?

1. Változatosan esznek: halat, tengeri növényeket, sok zöldséget és gyümölcsöt, rizst és természetesen rengeteg zöld teát isznak. Mindig az évszaknak megfelelő ételeket esznek, és kerülik a magas kalóriatartalmú műételeket.

2. Főzési technika: a japánok párolják, grillezik vagy kevés olajon sütik az ételeiket, kerülik a bő olajban történő sütést. Ha mégis ilyet fogyasztanak (pl. tempura), akkor csakis kis mennyiségben. Nagyon óvatosan fűszereznek, nehogy megterheljék a gyomrot, májat és a vesét.

 

 

 

 

 

 

3. Az étkezés kultúrája: Japánban az étkezésnek kultúrája van. Lassan esznek, az adagok és a tányérok kicsik. Szeretik megőrizni az ételek természetes ízét és kinézetét, ezért az ételeket nem szokták díszíteni. Minden ételt külön tányéron szolgálnak fel.

4. Kenyér helyett rizst esznek: a rizs minden étkezéshez hozzátartozik, de a rizst olaj és só nélkül főzik meg.

5. A reggeli a legfontosabb étkezés: általában főtt rizst, halat, miszó levest, különböző zöldségeket esznek, és természetesen zöld teát isznak hozzá.

6. A desszert nem része az étkezésnek: a japánok nem mindig esznek desszertet, és amikor esznek, akkor is csak keveset, és más fajtát. A japán édességeknek alacsony a zsír- és cukortartalma.

 

 

 

 

 

Nakano
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: