You are here

A japán luxusvonat még feljebb tette a mércét! 📷

Japán büszke lehet, számos vívmányával a világ előtt jár. Többek között a vasúti közlekedésével is. A gyorsaságát és pontosságát már így is legendák övezik a világban, a vonatozás élményét azonban a japánok még mindig tudják fokozni.

A japán vonatok már alapvetően is a luxus benyomását keltik, hiszen modern, új és nagyszerű állapotú szerelvényeken utazhatnak az utasok. Ezt a szintet kívánja felülmúlni a Shiki-shima luxusvonat, melyet kifejezetten a társadalom legfelsőbb rétegeinek szántak. 2017 májusában „helyezték forgalomba” és az érdeklődők napokon belül minden jegyet elkapkodtak egészen 2018 márciusáig. Ha ez önmagában nem lenne elég meglepő, akkor eláruljuk, hogy annak, aki a legmagasabb luxusfokozatot választja, 950 ezer japán jent kell fizetnie, ami körülbelül 2,2 millió forint. A jegyek vásárlóinak lehetőségük van saját fürdőszobával ellátott lakosztályokat választani, továbbá a vonat étkezőkocsikkal, társalgóval és egyéb luxusszolgáltatással is büszkélkedhet.

A Shiki-shima luxusvonat tulajdonképpen panoráma vonatnak is nevezhető, hiszen Északkelet-Japán olyan területein közlekedik, ahol végig lélegzetelállító kilátásban lehet része az utasoknak. A vonat a tokiói Ueno állomásról indul és egytől három napig szóló utakra válthatunk rá jegyet.

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: