You are here

A japán étrend előnyei

A Hokkaido Egyetem Doktori Iskola és a japán Tenshi Főiskola kutatói elvégeztek egy felmérést a japán lakosság táplálkozási szokásainak és ezzel együtt a mentális és fizikai egészségük elemzésére. A kutatásban 278 személy vett részt, akik legalább 40 évesek, fizikailag és mentálisan egészségesek voltak.

Tanulmányuk alapján azt a következtetést lehet levonni, hogy az alvás minőségének javulása és az életminőség összefüggésben van a rizs fogyasztásával. Érdekes, hogy a kenyér és a tésztafélékkel kapcsolatban ugyanez az állítás nem mondható el.

A tudósok kijelentették, hogy a magas átlagos életkor nem a géneknek köszönhető, hanem a táplálkozásnak.

„A rizs-központú japán étrend hozzájárul az egészséghez. Ezek olyan élelmiszerek, amelyeket már régóta ismernek a japánok” – írták a kutatók.

Miért is egészséges a hagyományos japán étrend?

A Washoku egy főételből és két oldalsó ételből, rizsből és miso levesből áll. A miso jó hatással van az agyi működésre és javítja a memóriát. A főétel általában hal vagy más fajta hús, mint fehérjeforrás. Ezzel szemben az oldalsó ételek zöldségeket, gombát és hínárt tartalmaznak.

A Washoku ízét csak a hozzávalók adják, nem használnak ízesítőket. A hozzávalókból különböző technikával nyerik ki az ízeket. Főként vegetáriánus alapanyagokból áll, melyek főttek. Tehát, a hagyományos japán étrend zöldségekben gazdag.

A Washoku nem tartalmaz cukrot. A japánok mirint használnak édesítőszerként a főzéshez. Egyszerű elkészíteni, természetes ízei kizárólag természetes alapanyagaiból származnak.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: