You are here

82 évesen kell új életet kezdenie a japán Robinsonnak

Nagaszaki Maszafumi 29 évet élt önkéntes száműzetésben az Okinava prefektúra fennhatósága alá tartozó Szotobanari csöppnyi szigeten. Elszigetelt, nomád életét 1989-ben kezdte meg, de ez az álmokkal telt történet tavaly a végéhez ért, miután lakossági bejelentésre elszállították a 82 éves japán férfit.

Nagaszaki különös életét a Reuters fedezte fel még 2012-ben. Az önkéntes száműzöttel 2014-ben a spanyol Alvaro Cezero is találkozott, aki a Docastaway „hajótöröttek felkutatása” program keretein belül futott össze a különös öreggel. Később Cezero dokumentumfilmet is forgatott Nagaszakiról, akivel öt napot tölthetett el, betekintést nyerve ezzel nomád életformájába.

Az idős férfi anyaszült meztelenül töltötte mindennapjait, így meztelen remeteként került be a köztudatba. A dokumentumfilmben arról számolt be, hogy a szigeten megtalálta a boldogságot és békében élheti mindennapjait. Képtelen lenne visszatérni a civilizált világba, mert ott olyan szomorúságokkal kellene szembenéznie, amilyenekkel itt sosem. Egyetlen feladatának pedig a sziget védelmét tekintette.

Önkéntes száműzetését még különösebbé teszi, hogy feleségét és két gyermekét hagyta hátra, mikor a szigetre költözött. Aszkéta életmódja előtt pedig gyárban, szállodában és fotósként is dolgozott.

Forrás: paradise.docastaway.com

Nagaszaki különös élete sokunkra inspirálón hathat, hiszen olyan dolgot hajtott végre, ami a mai ember számára talán lehetetlen. Mindent és mindenkit hátra hagynia azért, hogy kettesben a természettel tökéletes harmóniában élhesse le élete hátralevő éveit.

„Semmi más vágyam nincsen, csak az, hogy ezen a szigeten békében halhassak meg” – mondta Nagaszaki.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: